Carinici zaustavili moćni BMW: Vozač rekao da nema ništa da prijavi, a kad su pogledali šta drži u rezervnom točku, odmah su sve pretresli.

Carinici su na graničnom prijelazu Gradina, na izlazu iz Srbije, zaplijenili više od 70.000 neprijavljenih eura. Današnji prekršaj otkriven je kada su se za redovnu kontrolu prijavila dvojica turskih državljana koja su automobilom BMW, mađarskih registarskih oznaka, putovala na relaciji Mađarska-Turska. Na pitanje carinskog službenika da li imaju da prijave nešto za kontrolu, vozač je odgovorio da nemaju ništa osim ličnih stvari i dozvoljenog iznosa novca.

Ličnim pretresom putnika u vozačevom džepu pantalona pronađene su mađarske forinte u protivvrijednosti od 3.300 eura, a kod suvozača tri puta više – 10.000 eura. Daljim pregledom, u automobilu, unutar kasete ispred suvozačkog sjedišta pronađen je svežanj deviza, dok se u prostoru za rezervni točak nalazila muška torbica napunjena stranim novčanicama, što je ukupno iznosilo 65.700 eura. Još jedan prekršaj zabilježen je jučer kada je, oko podneva, na prijelaz pristigao “mercedes“, njemačkih registarskih oznaka kojim je iz Njemačke u Tursku, i ovoga puta putovao turski državljanin.

U džepu od pantalona koje je putnik imao na sebi carinici su pronašli 22.500 eura. U oba slučaja putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 eura dok je ostatak od 71.500 eura privremeno zadržana do presude koja će, budući da je riječ o stranim državljanima, biti donijeta po hitnom postupku, navodi se u saoćtenju Uprave carina..

 

izvor: avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *